Csokoládé alapanyagok édesítőszerrel

Étcsokoládé édesítőszerrel

A hozzáadott cukor nélküli intenzív és telt ízvilágú belga étcsokoládé válogatott kakaóbabból, 100% tisztaságú kakaóvajból, természetes vaníliából és maltitból (E965) készül. Az étcsokoládé kakaó szárazanyag tartalma 53,9%.

A maltitnak köszönhetően kesernyés vagy hűvös utóhatás nem érezhető.

 

Tejcsokoládé édesítőszerrel

A hozzáadott cukor nélküli intenzív kakaós és krémes ízvilágú belga csokoládé tejporból, 100% tisztaságú kakaóvajból, természetes vaníliából és maltitból (E965) készül. A kakaó szárazanyag tartalma 33,9%.

A maltitnak köszönhetően kesernyés vagy hűvös utóhatás nem érezhető.

 

Fehér csokoládé édesítőszerrel

A hozzáadott cukor nélküli intenzíven krémes és tejes ízű belga csokoládé tejporból, 100% tisztaságú kakaóvajból, természetes vaníliából és maltitból (E 965) készül. A kakaó szárazanyag tartalma 30,7%.

A maltitnak köszönhetően kesernyés vagy hűvös utóhatás nem érezhető.

 

Ruby csokoládé

A tej- a fehér és az étcsokoládé után a negyedik típusú csokoládé a Ruby. Újfajta, rózsaszín, mesterséges aromák és színezék hozzáadása nélkül készült gyümölcsös ízű csokoládé. A belga Callebaut cég ezt a csokoládét az Anyatermészet ajándékaként jellemzi, hiszen egy rendkívül különleges és ritka Brazília, Ecuador és Elefántcsontpart távoli ültetvényein termő halvány rózsaszín Ruby kakaóbabból készítik. Kakaó szárazanyag tartalma: 47,3%.

 

Gold csokoládé                     

Az aranyszínű gold, más néven „ szőke csokoládé” tulajdonképpen nem más, mint egy gazdag, selymesen lágy tejszínes, tejkaramell ízvilággal rendelkező fehér csokoládé. Kakaó szárazanyag tartalma: 30,4%

 

Liofilizált gyümölcs

A liofilizálás más néven fagyasztva szárítást jelent. Egy tartósítási eljárás, melynek során a gyümölcsöket lefagyasztják, majd nagyon alacsony nyomáson, lassan felmelegítve a fagyott vizet kivonják belőlük. Egyik nagy előnye, hogy mivel száradás közben nincs jelen folyékony víz és az eljárás során a gyümölcsöket nem éri nagyobb hőhatás, így a vitaminok és az értékes anyagok nem bomlanak le, hanem teljes mértékben a termékben maradnak. Továbbá, nem tartalmaznak hozzáadott aromát és adalékanyagot, így a gyümölcs íze és színe megmarad.

 

Maltit (E965)

Kukoricakeményítő alapú természetes édesítőszer, kémiailag a cukoralkoholokhoz tartozik, édesítő hatása közel azonos a cukoréval. Előnye, hogy kíméli a fogakat, így nem okoz fogszuvasodást, a kalóriaértéke 40%-kal kevesebb, mint a cukornak (kb. 2,4 kcal/g). A maltitnak (más néven maltitol) nincsen ismert mellékhatása. Lassan szívódik fel, így a vércukorszintet kismértékben emeli, azaz kedvező a glikémiás indexe (GI 20-30). Cukorbetegek is fogyaszthatják a napi szénhidrát mennyiségbe beszámolva.

X